Over mij

Hoi!
Welkom hier.

Ik ben Anke, sinds 2011 getrouwd met Gergö en sinds 2017 mama van Dakota.
We hebben elkaar bij ballet leren kennen en wonen voor Gergös werk als astronoom in München, Duitsland.
Ik ben gek op geocachen, berggeit spelen, ballet en hiphop. Daarnaast proberen we groen te leven, wat terugkomt in hoe we eten, hoe we kopen, hoe we schoonmaken/wassen, en in hoe we ons lichaam verzorgen.

In het dagelijks leven begeleid ik een compleet mensje, dat ik soort van zelf in mijn baarmoeder bij mekaar gegroeid heb, bij het ontdekken van de wereld. Voorheen in Nederland was ik juf en in Duitsland werkte ik een tijdje als vrijwilliger met de vluchtelingen en was ik fanatiek bezig met het schrijven van allerhande zaken, bijvoorbeeld voor wedstrijden of tijdschriften.

Thema’s waar ik graag over schrijf zijn natuurlijk ouderschap en duurzaamheid, maar ik snijd ook graag bijzondere onderwerpen aan en duik gevoelens in waar we als maatschappij vaak niets meer mee kunnen.

Reizen doen we heel graag, maar op het moment pendelen we vooral vaak heen en weer naar onze familie in Groningen en op Schiermonnikoog.
Reisverhalen van afgelopen avonturen kun je teruglezen op: http://www.ankepopping.waarbenjij.nu

Nog een paar vreemde weetjes:

1. Ik heb een jaar voltijd Russisch gestudeerd
2. Ik had als kind jarenlang een dove vriendin, die echt epic was en met alles meedeed. We hebben nu niet echt meer contact, maar ik weet dat ze zich enorm inzet voor dove mensen in de maatschappij. We communiceerden in een soort van gebarentaal; ik kon eerst vooral het alfabet in razendsnel tempo en leerde later steeds meer woord-gebaren.
3. Mijn ouders wonen op Schiermonnikoog, wij in München. Daar zit 703 km tussen.
4. Toen ik tijdens de zwangerschap tegen Gergö een beetje grappend zei dat ik de naam Dakota altijd al geweldig vond maar dat het natuurlijk veel te exotisch was, en hij onmiddellijk zei dat hij het ook een te gekke naam vond die bij ons paste, heeft het nog best even geduurd voor we de knoop door durfden te hakken om deze naam te kiezen. 5. Voor ik vegetarisch/vegan ging eten was mijn guilty pleasure om lasagna met gehakt van de vorige dag op te warmen voor mn ontbijt.
6. Gergö is Hongaars/Nederlands opgegroeid.
7. Ik heb een hekel aan wachten op iets waar je van kunt schrikken. Daar word ik echt panisch van.
8. Ik heb als kind onze hamster per ongeluk vermoord.
9. Als kind ging ik graag alle putten op straat bij langs gaan om er padden en kikkers uit te vissen en deze dan in een doos te verzamelen, om ze later weer vrij te laten
10. Ik heb sinds ik iets van 12 ben een litteken van zo’n 30 cm over mn hele kuit van een stuk roestig prikkeldraad (inmiddels wel uitgerekt en onderaan vervaagd)